ОБЩИЕ СВЕДЕНИЯ


IRNAP09258285, Number of state registration0121РК00252

TitleProduction of bioethanol by continuous fermentation of milk whey using immobilized cells of yeasts

Scientific priorityЭнергетика и машиностроение

Type of researchApplied

ApplicantНекоммерческое акционерное общество "Казахский национальный университет имени аль-Фараби"

Project InvestigatorЖұбанова Ажар Ахметқызы

SSTE score29.33

Total approved sum65029931


Expected results

сүт сарысу үлгілерінің ЖШС «Меркі сыр зауыты», ЖШС Аmiran (сүт сарысуы); ТОО Stella Alpina (сүзбелі сарысу) физикалық – химиялық және органолептикалық қасиеттері зерттелді; 3 сүт сарысу үлгілерінің микробиологиялық көрсеткіштері және микробтық қауымдастықтың таксономиялық құрамы зерттелді. Сүт сарысуының микробтық қауымдастықтың таксономиялық құрамында лактозаны ыдыратуға қабілетті ашытқы дақылдары мен сүтқышқылды бактериялар басым болды; сүт сарысу үлгілерінен 3 ашытқы штаммдары және 1 сүтқышқылды бактерия бөлініп алынды және олардың морфологиялық – культуральдық қасиеттері зерттелді; ашытқы дақылдары мен сүтқышқылды бактериялар ПТР – талдау әдісімен түрге дейін идентификацияланды. ГБ және ГТ штаммы – Kluyveromyces marxianus, М1 штаммы - Lactococcus lactis, А1- Candida inconspicua түріне дейін идентификацияланды; бөлініп алынған микроорганизм дақылдарының сүт сарысуында жоғары биохимиялық белсенділік көрсеткен штаммдары: Kluyveromyces marxianus ГБ және Lactococcus lactis М1