ОБЩИЕ СВЕДЕНИЯ
ЖТНBR06249227, Мемлекеттік тіркеу нөмірі0118РК01225
АтауыМал тектес өнімдерді қайта өңдеу және сақтау инновациялық технологияларын жасау
Басымдық бағытыУстойчивое развитие агропромышленного комплекса и безопасность сельскохозяйственной продукции
Зерттеу типі/түріҚолданбалы зерттеулер
Өтінім берушіТоварищество с ограниченной ответственностью "Казахский научно-исследовательский институт перерабатывающей и пищевой промышленности"
Ғылыми жетекшіЧоманов Уришбай Чоманович
МҒТС балдары28
Жалпы бекітілген сома339000000
КЕҢЕЙТІЛГЕН БАҒДАРЛАМАНЫҢ КӨРСЕТКІШТЕРІ
Реферат (Абстракт) - 2018 жыл
Реферат (Абстракт) - 2019 жыл
2020 жылға арналған есепті көшіру (Орыс тілінде)
2020 жылға арналған есепті көшіру (Ағылшын тілінде)
Реферат (Абстракт) - 2020 жыл
01 |
Халықаралық стандарттарға сәйкес ірі қара малдың ұшаларын мүшелеу және сүйектен етті сылып алу технологиясын жасау |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Чоманов Уришбай Чоманович |
Халықаралық стандарттарға сәйкес ірі қара малдың еттерін кесу және залалсыздандыру технологиялары жасалады |
01.01 |
Халықаралық стандарттарға сәйкес ірі қара малдың ұшаларын мүшелеу және сүйектен етті сылып алу технологиясын жасау |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Чоманов Уришбай Чоманович |
Халықаралық стандарттарға сәйкес ірі қара малдың ұшасын мүшелеу және сүйегінен етін сылып алуға арналған халықаралық талаптарды әзірлеу |
01.02 |
Халықаралық стандарттарға сәйкес ірі қара малдың ұшаларын мүшелеу және сүйектен етті сылып алу технологиясын жасау |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Чоманов Уришбай Чоманович |
Халықаралық стандарттарға сәйкес ірі қара малдың жіліктеу және етті сүйегінен бөліп алу технологиясын жасау. |
01.03 |
Халықаралық стандарттарға сәйкес ірі қара малдың ұшаларын мүшелеу және сүйектен етті сылып алу технологиясын жасау |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Чоманов Уришбай Чоманович |
Халықаралық стандарттар талаптарына сәйкес ірі қара малды бордақылау және жіліктеу стандартының жобасын әзірлеу. |
02 |
Экспортқа бағытталған өнімдерді шығару мақсатында ішкі ағзаларды өңдеу технологиясын әзірлеу |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Чоманов Уришбай Чоманович |
Экспортқа бағытталған өнімдерді шығару мақсатында ішкі ағзаларды өңдеу технологиясын әзірлеу
Қазақстан Республикасының патентін алуға 1 өтінішті тіркеу. Отандық журналдарда және нөлдік емес импакт-факторлы журналдарда 2 мақала дайындалып, жарияланады
|
02.01 |
Экспортқа бағытталған өнімдерді шығару мақсатында ішкі ағзаларды өңдеу технологиясын әзірлеу |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Чоманов Уришбай Чоманович |
Жануардың (малдың) сапалық көрсеткіштерін, май жағудың технологиялық процесін зерделеу; одан әрі өңдеу мақсатында өт қабына зерттеу жүргізу, өт тасының мен өттің өт қабынан бөлінуіне арналған технологиялық параметрлерін жасау |
02.02 |
Экспортқа бағытталған өнімдерді шығару мақсатында ішкі ағзаларды өңдеу технологиясын әзірлеу |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Чоманов Уришбай Чоманович |
Өт тасын және өтті өт қабынан бөліп алудың технологиялық параметрлерін жасау. Өт тасын және қабын кептіру. |
02.03 |
Экспортқа бағытталған өнімдерді шығару мақсатында ішкі ағзаларды өңдеу технологиясын әзірлеу |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Чоманов Уришбай Чоманович |
Экспортқа бейімделген өнімдерді шығару мақсатында жануарлар майларын және өт қабын өңдеу технологиясын әзірлеу |
03 |
Бие сүті негізінде жасалған балаларға арналған аралас өнім мен диеталық тамақтанудың өнеркәсіптік өндіру технологиясын жасау. |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Чоманов Уришбай Чоманович |
Бие сүті негізінде жасалған балаларға арналған аралас өнім мен диеталық тамақтанудың өнеркәсіптік өндіру технологиясы жасалынады.
Қазақстан Республикасының патентін алуға 1 өтінішті тіркеу. Отандық журналдарда және нөлдік емес импакт-факторлы журналдарда 2 мақала дайындалып, жарияланады.
|
03.01 |
Бие сүті негізінде жасалған балаларға арналған аралас өнім мен диеталық тамақтанудың өнеркәсіптік өндіру технологиясын жасау. |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Чоманов Уришбай Чоманович |
Биотехнология және электрофизикалық әдістерді қолданумен өсімдік шикізатынан биоқоспаларды әзірлеу. |
03.02 |
Бие сүті негізінде жасалған балаларға арналған аралас өнім мен диеталық тамақтанудың өнеркәсіптік өндіру технологиясын жасау. |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Чоманов Уришбай Чоманович |
Өсімдік қоспаларымен дайындалған кешенді балалар тағамдары және диеталық тағамдардың рецептурасын жасау. |
03.03 |
Бие сүті негізінде жасалған балаларға арналған аралас өнім мен диеталық тамақтанудың өнеркәсіптік өндіру технологиясын жасау. |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Чоманов Уришбай Чоманович |
Жоғары сапалы және биологиялық құндылығы бар бие сүті мен өсімдік шикізаты негізінде балалар тағамдарының және диеталық тағамдардың ресурс үнемдейтін технологиясын жасау. |
04 |
Сүт өнімдерінде құрғақ сүтті пайдалануды анықтаудың сапалық және сандық әдісін әзірлеу |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Чоманов Уришбай Чоманович |
Сүт өнімдерінде құрғақ сүтті пайдалануды анықтаудың сапалық және сандық әдісін әзірленетін болады.
Отандық журналдарда және нөлдік емес импакт-факторлы журналдарда 2 мақала дайындалып, жарияланады.
|
04.01 |
Сүт өнімдерінде құрғақ сүтті пайдалануды анықтаудың сапалық және сандық әдісін әзірлеу |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Чоманов Уришбай Чоманович |
Сүт өнімдерінде кептірілген сүтті қолданудың сапалық және сандық анықтау үшін әлемдегі қол жетімді әдіснамалар зерттелетін болады
Зертханалық жағдайда қүрғақ сүтті сүт өнімдерінде пайдалану бойынша сапалық және сандық әдістерін өңдеу.
|
04.02 |
Сүт өнімдерінде құрғақ сүтті пайдалануды анықтаудың сапалық және сандық әдісін әзірлеу |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Чоманов Уришбай Чоманович |
Сүт өнімдеріндегі құрғақ сұттің сапалы және сандық анықтау әдістемесін әзірлеу және Қазақстан Республикасының заңнамасына сәйкес әдістемені бекіту. |
05 |
Мектепке дейінгі және мектеп жасындағы балаларды тамақтандыру үшін ешкі сүтінен пробиотикалық ақуыз өнімінің технологиясын жасау
Ешкі сүтіне негізделген балалар және диеталық тағамдарды әзірлеу және өнеркәсіптік өндіру
|
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Чоманов Уришбай Чоманович |
Халықаралық тәжірибе зерделенеді, талдау жасалады және Қазақстан Республикасында, Ресей Федерациясында және шетелде ешкі сүті мен оған негізделген өнімдер өндірісінің даму тенденциясы анықталады.
Ешкі сүтінен пробиотикалық ақуыз өнімінің технологиясы мектеп жасына дейінгі және мектеп жасындағы балаларды тамақтандыру үшін жасалады.
Мектеп жасына дейінгі және мектеп жасындағы балалардың диетасында ақуызды өнімдерді қолдану туралы ұсыныс жасалады.
Қазақстан Республикасының инновациялық патентіне өтінім берілетін болады.
Ешкі сүтін, сондай-ақ балалар мен мамандандырылған тағамдарды дайындауда қолданылатын тағамдық ингредиенттерді пайдалану ақталады.
Формулалар мен технологиялар, стандарттар, ХАССП жүйесі, технологиялық нұсқаулықтар әзірленеді және өнімдер Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігінің Қоғамдық денсаулықты сақтау комитетінде тіркеледі.
Пилоттық партияларды шығару, сонымен қатар ешкі сүтіне негізделген жаңа балалар мен диеталық тағамдардың клиникалық тиімділігін бағалау ұйымдастырылады.
Маркетингтік зерттеулер және өнімді сату тендерлеріне қатысу, сонымен қатар ешкі сүтіне негізделген өнімдерді өнеркәсіптік өндіру жүзеге асырылады.
Жұмыс Қазақ тамақтану академиясында да, өндірістік нысандарда да, «Зеренді асыл тұқымды фермасы» ЖШС, Ақмола облысы мамандарының қатысуымен жүзеге асырылады
|
05.01 |
Мектепке дейінгі және мектеп жасындағы балаларды тамақтандыру үшін ешкі сүтінен пробиотикалық ақуыз өнімінің технологиясын жасау |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Чоманов Уришбай Чоманович |
Қазақстанда, Ресейде және шетелде ешкі сүті мен оның өнімдері өндірісінің даму үрдісін талдап, анықтау.
Дайын өнімде шикізаттың азық-түлік және биологиялық құндылығын барынша сақтауды қамтамасыз ететін ешкі сүтін биотехнологиялық өңдеу әдістерін, режимдерін және параметрлерін таңдау бойынша теориялық және эксперименттік зерттеулер жүргізу. |
05.02 |
Мектепке дейінгі және мектеп жасындағы балаларды тамақтандыру үшін ешкі сүтінен пробиотикалық ақуыз өнімінің технологиясын жасау |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Чоманов Уришбай Чоманович |
Ешкі сүтінен пробиотикалық протеин өнімі технологиясын жасау. Ақуыздың құрылымының механикалық қасиеттерін зерттеу.
Ешкі сүтінен пробиотикалық протеин өнімі үшін TШ және TИ әзірлеу. Өндірістік жағдайда ешкі сүтінен пробиотикалық протеин өнімінің бақылау тәжірибелік партиясын өндіру.
|
05.03 |
Мектепке дейінгі және мектеп жасындағы балаларды тамақтандыру үшін ешкі сүтінен пробиотикалық ақуыз өнімінің технологиясын жасау |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Чоманов Уришбай Чоманович |
Мектепке дейінгі және мектеп оқушыларының рационындағы ақуыз өнімдерін пайдалану бойынша ұсыныстар әзірлеу |
05.04 |
Ешкі сүтіне негізделген балалар және диеталық тағамдарды әзірлеу және өнеркәсіптік өндіру |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Чоманов Уришбай Чоманович |
Ешкі сүтін, сондай-ақ балалар мен мамандандырылған тағамдарды дайындауда қолданылатын тағамдық ингредиенттерді пайдалану ақталады.
Формулалар мен технологиялар, стандарттар, ХАССП жүйесі, технологиялық нұсқаулықтар әзірленеді және өнімдер Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігінің Қоғамдық денсаулықты сақтау комитетінде тіркеледі.
Пилоттық партияларды шығару, сонымен қатар ешкі сүтіне негізделген жаңа балалар мен диеталық тағамдардың клиникалық тиімділігін бағалау ұйымдастырылады.
Маркетингтік зерттеулер және өнімді сату тендерлеріне қатысу, сонымен қатар ешкі сүтіне негізделген өнімдерді өнеркәсіптік өндіру жүзеге асырылады.
Жұмыс Қазақ тамақтану академиясында да, өндірістік нысандарда да, «Зеренді асыл тұқымды фермасы» ЖШС, Ақмола облысы мамандарының қатысуымен жүзеге асырылады
|
05.04.01 |
Ешкі сүтіне негізделген балалар және диеталық тағамдарды әзірлеу және өнеркәсіптік өндіру |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Чоманов Уришбай Чоманович |
Ешкі сүтіне негізделген балалар мен мамандандырылған тағамдарды дамыту үшін негіз ретінде пайдаланылатын ешкі сүтін, сондай-ақ тамақ ингредиенттерін пайдалану ақталады.
Қазақстанның ешкі шаруашылықтарында бар түрлі тұқымдардың ешкі сүтінің химиялық құрамы бағаланатын болады.
Ешкі сүтіне негізделген нәресте мен мамандандырылған тамақтанудың жаңа өнімдеріне арналған формулярлар мен технологиялар әзірленеді.
Ешкі сүтін ферментациялау үшін жоғары биохимиялық белсенділігі бар сүт қышқылдары бактерияларының штаммдарының және штаммдарының ассоциациясы іріктеледі.
Негізгі азық-түлік ингредиенттерін негіздеу балалардың азық-түлік өнімдерін (қосымша тамақ өнімдері, мектепке дейінгі және мектеп жасындағы балаларға арналған өнімдер) жасаған кезде жүзеге асырылады.
Балалар мен мамандандырылған азық-түлік өнімдеріне арналған технологиялық өнімдерді дамыту үшін зертханалық және жартылай технологиялық жабдықтар сатып алынады.
|
05.04.02 |
Ешкі сүтіне негізделген балалар және диеталық тағамдарды әзірлеу және өнеркәсіптік өндіру |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Чоманов Уришбай Чоманович |
Ешкі сүтіне негізделген балалар мен мамандандырылған өнімдерді өндіруге арналған стандарттар, ХACCP жүйесі және технологиялық нұсқаулықтар жасалады.
Пилоттық партияларды шығару және өндірістік технологияларды дамыту ұйымдастырылады.
Ешкі сүтіне негізделген нәрестелер мен мамандандырылған тамақтанудың жаңа өнімдерінің химиялық құрамы бағаланады.
Нәрестелер мен арнайы тамақ өнімдерін тіркеу Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігінің Қоғамдық денсаулықты сақтау комитетінде жүзеге асырылады.
Жұмыс Қазақ тамақтану академиясында да, өндіріс орындарында да «Зеренді асыл тұқымды фермасы» ЖШС мамандарының қатысуымен жүзеге асырылады, Ақмола облысы
|
05.04.03 |
Ешкі сүтіне негізделген балалар және диеталық тағамдарды әзірлеу және өнеркәсіптік өндіру |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Чоманов Уришбай Чоманович |
Ешкі сүтіне негізделген нәрестенің және мамандандырылған тамақтанудың жаңа өнімдерінің клиникалық тиімділігі бағаланады. Ешкі сүтінің өнеркәсіптік өндірісі ұйымдастырылады |