ОБЩИЕ СВЕДЕНИЯ
ЖТНBR06249336
АтауыИнновациялық сақтау технологиясы мен өсімдік шаруашылығының шикізаттарын қайта өңдеу негізінде АӨК-нің крахмалды-сірнелі, тоң май, құрама жем, қант саласының кәсіпорнын технологиялық дамытуды қамтамасыз ету
Басымдық бағытыУстойчивое развитие агропромышленного комплекса и безопасность сельскохозяйственной продукции
Зерттеу типі/түріҚолданбалы зерттеулер
Өтінім берушіТоварищество с ограниченной ответственностью "Казахский научно-исследовательский институт перерабатывающей и пищевой промышленности"
Ғылыми жетекшіИзтаев Ауелбек
МҒТС балдары29.33
Жалпы бекітілген сома162000000
КЕҢЕЙТІЛГЕН БАҒДАРЛАМАНЫҢ КӨРСЕТКІШТЕРІ
01 |
Крахмал шәрбатын кептіру технологияларын әзірлеу |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Технологиялық аудит негізінде технологиялық жаңғырту бойынша 1 ұсыныс әзірленеді, глюкозды, мальтозды, глюкоз-фруктозды шәрбаттарды кептіру бойынша 3 технология, жетілдірілген технологиялар негізінде 3 тәжірибелік-өнеркәсіптік сынамалар жүргізілді,импакт-факторы нөлдік емес 1 мақала жарияланды, ҚР патентіне 1 өтінім берілді, 2 магистр дайындалды. |
01.01 |
Крахмал шәрбатын кептіру технологияларын әзірлеу |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Технологиялық аудит негізінде технологиялық модернизация бойынша 1 ұсыныстар, глюкоза шәрбатын кептірудің 1 технологиясы жасалатын болады, әзірленген технологияны 1 өнеркәсіптік –тәжірибелік сынамалар жүргізілді |
01.02 |
Крахмал шәрбатын кептіру технологияларын әзірлеу |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Мальтозды шәрбатты кептірудің 1 технологиясы, әзірленген технологияларының 1 тәжірибелік-өнеркәсіптік сынамасы жасалатын болады. |
01.03 |
Крахмал шәрбатын кептіру технологияларын әзірлеу |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Глюкоза – фруктоза шәрбатын кептірудің 1 технологиясы, әзірленген технологиялардың тәжірибелік-өнеркәсіптік сынамасы, коммерциялауға 1 жоба, нөлдік емес импакт-факторымен 1 мақала, ҚР патентіне 1 өтініш, әзірленетін болады, 2 магистр және 1 PhD-ғылым докторы даярланды |
02 |
Әр түрлі арналымдағы талшықтағы майлы зығыр өндірісінің қалдықтарын қайта өңдеу |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Болашағы бар технологиялар анықталатын болады, жабдықтар тізімі орнатылды, майлы зығыр сабағынан талшық алу үшін, шикізаттар мен жабдықтар іріктеліп алынды, майлы зығыр сабағының технологиялық сипаттамалары зерттелді, отандық журналда 1 мақала жарияланды. Әзірленетін болады:
1 технология, әр түрлі арналымдағы зығыр талшығының өндірісіне арналған 1 технологиялық нұсқама, отандық журналдарда 2 мақала жарияланды. Әр түрлі арналымдағы зығыр талшығын қолдану бойынша 1 ұсыныс әзірленді, әзірленген технологияларының тәжірибелік-өнеркәсіптік сынамаларын жүргізілді, отандық және шет ел журналдарында 2 мақала жарияланды, ҚР патентіне 1 өтінім берілді., 2 магистр даярланды.
|
02.01 |
Әр түрлі арналымдағы талшықтағы майлы зығыр өндірісінің қалдықтарын қайта өңдеу |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Болашағы бар технологиялар анықталатын болады, жабдықтар тізімі орнатылды, майлы зығыр сабағынан талшық алу үшін, шикізаттар мен жабдықтар іріктеліп алынды, майлы зығыр сабағының технологиялық сипаттамалары зерттелді, отандық журналда 1 мақала жарияланады |
02.02 |
Әр түрлі арналымдағы талшықтағы майлы зығыр өндірісінің қалдықтарын қайта өңдеу |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Әзірленетін болады:
1 технология, әр түрлі арналымдағы зығыр талшығының өндірісіне арналған 1 технологиялық нұсқама, отандық журналдарда 2 мақала жарияланады
|
02.03 |
Әр түрлі арналымдағы талшықтағы майлы зығыр өндірісінің қалдықтарын қайта өңдеу |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Әр түрлі арналымдағы зығыр талшығын қолдану бойынша 1 ұсыныс әзірленді, әзірленген технологияларының тәжірибелік-өнеркәсіптік сынамаларын жүргізілді, отандық және шет ел журналдарында 2 мақала жарияланды, ҚР патентіне 1 өтінім берілді., 2 магистр даярланды. |
03 |
Майлы дақылдарды жинаудан кейінгі өңдеу қалдықтарын тиімді қолданудың жаңа технологиялары |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
майлы дақылдарды өңдеп жинағаннан кейінгі қалдықтарды пайдалану бойынша 1 ұсыныс, қалдықтарды экструдерлеу бойынша 1 технология әзірленеді, экструдерленген қалдықтармен жем өндірісі бойынша 1 технология, жануарлар рационына апробация және 2 рецептура, бақылау және тәжірибелік топтарды азықтандыру нәтижелерін салыстырмалы талдау, экструдерленген қалдықтарды және олардың негізіндегі жемдерді қауіпсіз сақтау мерзімі анықталды, а/ш жануарларын азықтандыру бойынша өндірістік сынақтар жүргізілді, табыстылық есептелді, майлы дақылдардың қалдықтарын экструдерлеу және оларды сақтау бойынша 1 ұсыным жетілдірілді, ҚР патентіне 1 өтінім берілді, отандық басылымдарда 4 мақала, импакт-факторы бар 1 мақала (Scopus) және шетел басылымдарда 2 мақала жарияланады, 1 магистр дайындалды.
|
03.01 |
Майлы дақылдарды жинаудан кейінгі өңдеу қалдықтарын тиімді қолданудың жаңа технологиялары |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Алынатын қалдықтар көлемін анықтай отырып, СҚО майлы дақылдарының тұқымының өндірісінің мониторингі, майлы дақылдарды жинап алған соң өңдеудегі қалдықтарды қолдану бойынша 1 ұсыныс әзірленді. |
03.02 |
Майлы дақылдарды жинаудан кейінгі өңдеу қалдықтарын тиімді қолданудың жаңа технологиялары |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Қалдықтарды экструдирлеудің 1 технологиясы, экструдирленген қалдықтары бар құрама жем өндірісінің 1 технологиясы жануарларға 2 рецептура мен сынама, бақылау және тәжірибелік топты азықтандырудың нәтижелерін салыстырмалы талдау әзірленетін болады, ҚР патентіне 1 өтінім берілді, отандық басылымда 3 мақала және шет ел баспасында 1 мақала жарияланды |
03.03 |
Майлы дақылдарды жинаудан кейінгі өңдеу қалдықтарын тиімді қолданудың жаңа технологиялары |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Экструдирленген қалдықтар мен олардың негізіндегі құрама жемді қауіпсіз сақтау мерзімін анықталды, а/ш жануарларын жаңа рационмен азықтандыру бойынша өндірістік сынақтар, рентабельділік есебі жүргізілді, майлы дақылдардың экструдирленген қалдықтары мен олардың негізіндегі құрама жемді сақтау бойынша 1 ұсыныс әзірленді, импакт-факторымен (Scopus) 1 мақала және шет ел басылымында 1 мақала жароияланды, 1 магистр даярланды |
04 |
Майлы дақылдар өндірісі және қайта өңдеуден қалған қалдықтар негізінде жаңа өнімдер, қоспалар мен концентраттар жасау |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Майлы дақылдар өндірісі және қайта өңдеуден қалған қалдықтарды қолданудың әлемдегі бар технологиялары зерттелетін болады және оларды тиімді қолдану бойынша 1 ұсыныстар әзірленді. Майлы дақылдарды өндіру және қайта өңдеуден қалған қалдықтардан әр түрі арналымдағы өнімдер, қоспалар, концентраттар өндірісі бойынша 2 технология, 1 рецептрура әзірленетін болады. отандық басылымда 3 мақала жарияланды. Әзірленген технологиялар, ұсынылған технологияларға өндірістік сынамалар жүргізілді, экономикалық тиімділігі анықталатын болады, ҚР патентіне 3 өтінім берілді, шет ел басылымдарында импакт-факторымен 3 мақала жарияланды, «АзияАгрофуд» ЖШС-не технологиялар енгізілді, 3 магистр даярланды |
04.01 |
Майлы дақылдар өндірісі және қайта өңдеуден қалған қалдықтар негізінде жаңа өнімдер, қоспалар мен концентраттар жасау |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Майлы дақылдар өндірісі және қайта өңдеуден қалған қалдықтарды қолданудың әлемдегі бар технологиялары зерттелетін болады және оларды тиімді қолдану бойынша 1 ұсыныстар әзірленді |
04.02 |
Майлы дақылдар өндірісі және қайта өңдеуден қалған қалдықтар негізінде жаңа өнімдер, қоспалар мен концентраттар жасау |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Майлы дақылдарды өндіру және қайта өңдеуден қалған қалдықтардан әр түрі арналымдағы өнімдер, қоспалар, концентраттар өндірісі бойынша 2 технология, 1 рецептрура әзірленетін болады. отандық басылымда 3 мақала жарияланды. |
04.03 |
Майлы дақылдар өндірісі және қайта өңдеуден қалған қалдықтар негізінде жаңа өнімдер, қоспалар мен концентраттар жасау |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Әзірленген технологиялар, ұсынылған технологияларға өндірістік сынамалар жүргізілді, экономикалық тиімділігі анықталатын болады, ҚР патентіне 3 өтінім берілді, шет ел басылымдарында импакт-факторымен 3 мақала жарияланды, «АзияАгрофуд» ЖШС-не технологиялар енгізілді, 3 магистр даярланды |
05 |
Қант қызылшасын қауіпсіз ұзақ сақтау технологиясы үшін тұқымдық материалдары мен топырақтың күйін зерттеу |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Қазақстанда өсірілетін отандық және шет ел селекциясының қант қызылшасының тұқымдық материалдарын зерттелді және қант қызылшасын өсіретін оңтүстік және солтүстік өңірлердегі топырақтарды және олардағы ауру тудыратын микроорганизмдер болуына зерттелді. Отандық және шет ел селекциясының қант қызылшасының тұқымдық материалдарын өңдеу және сақтау әдістері зерттелді және олардың салыстырмалы сипаттамалары жүргізілді. Қант қызылшасының тұқымдық материалы мен топырағынан микроорганизмдерді айқындау және зерттелді, қант қызылшасының тұқымдық материалын сақтау мерзімін арттыру үшін олардың негізінде биопрепараттар құру бойынша ұсыныстар әзірленді. Отандық және шет ел селекциясының қант қызылшасының тұқымдық материалдарын сақтаудың ұзақтығын арттыру үшін, қант қызылшасының тұқымдық материалын арттырудың биопрепаратын және биопрепаратты қолдану бойынша ұсыныстар әзірленді, шет ел басылымдарында импакт-факторымен 3 мақала жарияланды, ҚР патентіне 1 өтінім берілді, 3 магистр даярланды.
|
05.01 |
Қант қызылшасын қауіпсіз ұзақ сақтау технологиясы үшін тұқымдық материалдары мен топырақтың күйін зерттеу |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Қазақстанда өсірілетін отандық және шет ел селекциясының қант қызылшасының тұқымдық материалдарын зерттелді және қант қызылшасын өсіретін оңтүстік және солтүстік өңірлердегі топырақтарды және олардағы ауру тудыратын микроорганизмдер болуына зерттелді |
05.02 |
Қант қызылшасын қауіпсіз ұзақ сақтау технологиясы үшін тұқымдық материалдары мен топырақтың күйін зерттеу |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Отандық және шет ел селекциясының қант қызылшасының тұқымдық материалдарын өңдеу және сақтау әдістері зерттелді және олардың салыстырмалы сипаттамалары жүргізілді. Қант қызылшасының тұқымдық материалы мен топырағынан микроорганизмдерді айқындау және зерттелді, қант қызылшасының тұқымдық материалын сақтау мерзімін арттыру үшін олардың негізінде биопрепараттар құру бойынша ұсыныстар әзірленді |
05.03 |
Қант қызылшасын қауіпсіз ұзақ сақтау технологиясы үшін тұқымдық материалдары мен топырақтың күйін зерттеу |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Отандық және шет ел селекциясының қант қызылшасының тұқымдық материалдарын сақтаудың ұзақтығын арттыру үшін, қант қызылшасының тұқымдық материалын арттырудың биопрепаратын және биопрепаратты қолдану бойынша ұсыныстар әзірленді, шет ел басылымдарында импакт-факторымен 3 мақала жарияланды, ҚР патентіне 1 өтінім берілді, 3 магистр даярланды. |
06 |
Сақтау кезінде қант қызылшасын биологиялық залалсыздандыру |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Қант қызылшасын сақтаудың әлемдік технологиялары зерттелетін болады; инфекция тудыратындарды табуға сақталған қызылшаларға микробиологиялық талдаулар жүргізілді. Микрооргнизмдер дақылдарын іздеу және скринингі, сырқаттардан қорғау құралы ретінде басымдылықтар жүргізілді, микрооргнизмдер дақылдарының морфологиялық, биохимиялық, физиологиялық штаммалар ерекшеліктері зерттелді, генотипирлеу жүргізілді. Сақталатын қызылшаның ауру тудырғыштарына қарсы биопрепараттар және қауіпсіз ұзақ сақтау бойынша ұсыныстар әзірленетін болады, длительному хранению.
шет ел басылымдарында импакт-факторымен 1 мақала жарияланды, ҚР патентіне 1 өтінім берілді, 1 магистр даярланды.
|
06.01 |
Сақтау кезінде қант қызылшасын биологиялық залалсыздандыру |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Қант қызылшасын сақтаудың әлемдік технологиялары зерттелетін болады; инфекция тудыратындарды табуға сақталған қызылшаларға микробиологиялық талдаулар жүргізілді |
06.02 |
Сақтау кезінде қант қызылшасын биологиялық залалсыздандыру |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Микрооргнизмдер дақылдарын іздеу және скринингі, сырқаттардан қорғау құралы ретінде басымдылықтар жүргізілді, микрооргнизмдер дақылдарының морфологиялық, биохимиялық, физиологиялық штаммалар ерекшеліктері зерттелді, генотипирлеу жүргізілді. |
06.03 |
Сақтау кезінде қант қызылшасын биологиялық залалсыздандыру |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Сақталатын қызылшаның ауру тудырғыштарына қарсы биопрепараттар және қауіпсіз ұзақ сақтау бойынша ұсыныстар әзірленетін болады, длительному хранению.
шет ел басылымдарында импакт-факторымен 1 мақала жарияланды, ҚР патентіне 1 өтінім берілді, 1 магистр даярланды. |
07 |
Реттелетін газды ортада қант қызылшасын қауіпсіз ұзақ сақтау техникалары |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Қант қызылшасын сақтаудың техникалары мен технологияларының жетімсіздіктері айқындалатын болады, аурулар мен ауру тудыратын микроорганизмдерді табуды жетілдіру бойынша ұсыныстар әзірленді. Электрофизикалық қондырғының тәжірибелік үлгілері құрылатын болады және ауру тудыратын микроорганизмдерді жою үшін өңдеудің технолгиялық режимдерін орнату бойынша зерттеулер жүргізу. Қант қызылшасын сақтаудың 1 технологиясы әзірленентін болады, қант қызылшасы қорын өңдеу және сақтау бойынша ионазотты технологиялық желісінің 1 жартылай өнеркәсіптік үлгісі, қант қызылшасын ұзақ қауіпсіз сақтау бойынша 1 ұсыныс дайындалды, әзірленген технологиялардың және техникалардың өндірістік сынақтары жүргізілді, шет ел рейтингілік басылымдарында 2 мақала жарияланды, ҚР патентіне 2 өтінім берілді, 3 магистр және PhD-ғылым докторы даярланды.
|
07.01 |
Реттелетін газды ортада қант қызылшасын қауіпсіз ұзақ сақтау техникалары |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Қант қызылшасын сақтаудың техникалары мен технологияларының жетімсіздіктері айқындалатын болады, аурулар мен ауру тудыратын микроорганизмдерді табуды жетілдіру бойынша ұсыныстар әзірленді. |
07.02 |
Реттелетін газды ортада қант қызылшасын қауіпсіз ұзақ сақтау техникалары |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Электрофизикалық қондырғының тәжірибелік үлгілері құрылатын болады және ауру тудыратын микроорганизмдерді жою үшін өңдеудің технолгиялық режимдерін орнату бойынша зерттеулер жүргізу. |
07.03 |
Реттелетін газды ортада қант қызылшасын қауіпсіз ұзақ сақтау техникалары |
"Қазақ өнеркәсіпті қайта өңдеу және азықтық ғылыми-зерттеу институты" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Изтаев Ауелбек |
Қант қызылшасын сақтаудың 1 технологиясы әзірленентін болады, қант қызылшасы қорын өңдеу және сақтау бойынша ионазотты технологиялық желісінің 1 жартылай өнеркәсіптік үлгісі, қант қызылшасын ұзақ қауіпсіз сақтау бойынша 1 ұсыныс дайындалды, әзірленген технологиялардың және техникалардың өндірістік сынақтары жүргізілді, шет ел рейтингілік басылымдарында 2 мақала жарияланды, ҚР патентіне 2 өтінім берілді, 3 магистр және PhD-ғылым докторы даярланды.
|