ОБЩИЕ СВЕДЕНИЯ
ЖТНBR05636956, Мемлекеттік тіркеу нөмірі0118РК01060
АтауыАуыр металдар тұздарының өндірісімен және оларды өңдеумен айналысатын кәсіпорындардағы жұмыскерлердің денсаулығын және өмір сапасын жақсарту технологиясын әзірлеу
Басымдық бағытыНаука о жизни и здоровье
Зерттеу типі/түріҚолданбалы зерттеулер
Өтінім берушіТоварищество с ограниченной ответственностью "ОО Казахская академия питания"
Ғылыми жетекшіСинявский Юрий Александрович
МҒТС балдары21.33
Жалпы бекітілген сома154220900
КЕҢЕЙТІЛГЕН БАҒДАРЛАМАНЫҢ КӨРСЕТКІШТЕРІ
Реферат (Абстракт) - 2018 жыл
Реферат (Абстракт) - 2019 жыл
2020 жылға арналған есепті көшіру (Орыс тілінде)
2020 жылға арналған есепті көшіру (Ағылшын тілінде)
Реферат (Абстракт) - 2020 жыл
01 |
«Металл құю өндірістерінің ассоциациясы» ЖШС қызметкерлері арасында (бұдан әрі - кәсіпорын қызметкерлері) физикалық және ақыл-ойдың деңгейін анықтау. |
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
Когнитивтік қабілеттерді бағалау жүргізіледі және 100 қызметкердің когнитивтік немесе эмоционалды бұзылу дәрежесі анықталады. Физикалық және психикалық бұзылыс дәрежесі анықталады. |
01.01 |
Клиникалық тәжірибеде қабылданған сауалнамалар арқылы «Қайнар АКБ» ЖШС-нің және «Құю өндірістерінің өндірістік бірлестігі» ЖШС 100 қызметкері (бұдан әрі - кәсіпорын қызметкерлері) үшін когнитивтік немесе эмоционалды бұзылыстарды бағалауды жүргізу. |
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
Кәсіпорындардың 100 қызметкерлері арасында танымдық қабілеттерін бағалау жүргізіледі және танымдық немесе эмоционалдық бұзылыстар зерттелінеді. Когнитивтік немесе әлеуметтік бұзылулардың дәрежесін анықтау кәсіпорындар қызметкерлерінің орталық жүйке жүйесіне ауыр металл тұздарының зиянды әсері анықталады. Ауыр металдар өндіру және өңдеуге байланысты кәсіпорындарының қызметкерлерінің күнделікті өмір сүру қызметіне алмасудың жылдамдығы мен бұлшық ет тонусы бұзылу дәрежесі анықталады. |
01.02 |
Ауыр металдарды өндіру мен өңдеуге байланысты зауыттың 100 қызметкерінің күнделікті өміріндегі белсенділігі анықталады. Кәсіпкерлік қызметкерлер арасында когнитивтік және дене белсенділігінің бұзылуы талданады. |
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
Ауыр металдарды өндіру және қайта өңдеумен айналысатын кәсіпорындары қызметкерлерінің күнделікті өміріндегі белсенділік дәрежесі анықталады. Кəсіпорындардағы күнделікті өмірде жұмысшылардың базальдық метаболизмі жəне бұлшықет тонусы бұзылуының деңгейін анықталады. |
02 |
Кәсіпорындардағы қызметкерлер тамақтануындағы үйлесімдіксіздік дәрежесін анықтаңыз. |
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
100 қызметкердің тамақтану жағдайы тексеріледі.
Емдік және профилактикалық тамақтану диетасының химиялық құрамы бағаланады.
|
02.01 |
Тамақтану статусының анықтау сұрақтары бойынша кәсіпорындардың 100 қызметкерінің тамақтануын тексеру. |
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
Тамақтану статусының анықтау сұрақтары бойынша кәсіпорындардың 100 қызметкерінің тамақтануын тексеріледі. |
02.02 |
Ауыр металл тұздарын өңдейтін кәсіпорындардың қызметкерлері арасында емдік және профилактикалық тамақтану үлестерінің химиялық құрамын бағалау. |
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
Емдік және профилактикалық тамақтану үлестерінің химиялық құрамықұрамы: ақуыз, май, көмірсулар, калориялығы, A, E, C, B1, B2, B6, PP, темір, кальций, мырыш және йод, сондай-ақ ауыр металдар анықталады. |
02.03 |
Қоректік заттардың нақты тұтынылуын есептеп, ауыр металдарды өңдеу кәсіпорындарындағы жұмысшылардың диеталарында үйлесімдіксіздік деңгейін анықтау. |
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
Кәсіпорын қызметкерлерінің негізгі азық-түлік заттарға энергияға нақты қажеттіліктері есептеледі, тамақтануындағы теңгерімсіздік дәрежесі анықталады.
Жоғарыда айтылған кәсіпорындарда тамақтануды ұтымды етуге қатысты ұсыныстар әзірленетін болады.
|
03 |
Антиоксиданттық қасиеттері бар бие сүті негізіндегі құрғақ композиттік қоспалардың құрамын негіздеу. |
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
Антиоксиданттық қасиеттері бар бие сүті негізіндегі құрғақ композиттік қоспалардың құрамын негізделеді. |
03.01 |
Құрамында витаминдер, макро және микроэлементтер кешені, сондай-ақ биологиялық белсенді қосылыстармен байытылған бие сүтіне негізіндегі құрғақ композиттік қоспалардың рецепттерін дайындау. |
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
Антиоксиданттық қасиеттері бар, құрамында витаминдер, макро және микроэлементтер кешені, сондай-ақ биологиялық белсенді қосылыстармен байытылған бие сүтіне негізіндегі құрғақ композиттік қоспалардың рецепттері дайындалады. |
03.02 |
Бие сүті негіздегі құрғақ композициялық қоспалардың тәжірибелік партияларын өндіру бойынша стандарттар мен технологиялық нұсқаулықтарды әзірлеу . |
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
Олар стандарттау және метрология институтында құрғақ композиттік қоспаларды өндіру бойынша технологиялық нұсқаулықтар мен стандарттар үйлестіріледі. |
03.03 |
Құрғақ композиттік қоспалардың химиялық құрамы, және биологиялық құндылық көрсеткіштері, сондай-ақ қауіпсіздігін бағалау. |
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
Құрғақ композиттік қоспалардың химиялық құрамы, және биологиялық құндылық көрсеткіштері, сондай-ақ қауіпсіздігін бағаланады. Тағамның сапасы мен қауіпсіздігін бағалау бойынша аккредиттелген зертхананың хаттамалары алынады. |
03.04 |
Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігінің Қоғамдық денсаулық сақтау комитетінде алдын ала тіркеу жұмыстарын жүргізу, сондай-ақ бие сүті негізіндегі құрғақ композитті қоспалардың сапасы мен қауіпсіздігін бағалау.
Бие сүті негізіндегі композициялық қоспалардың тіркеу куәлігін алу.
|
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігінің Қоғамдық денсаулық сақтау комитетінде алдын ала тіркеу жұмыстарын жүргізіледі, сондай-ақ бие сүті негізіндегі құрғақ композитті қоспалардың сапасы мен қауіпсіздігі бағаланады.
Бие сүті негізіндегі композициялық қоспалардың тіркеу куәлігі алынады.
|
03.05 |
Бие сүті негізіндегі құрғақ композиттік қоспаларды дайындау үшін патенттік құжаттарын тіркеу. |
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
Бие сүті негізіндегі құрғақ композиттік қоспаларды дайындау үшін патенттік құжаттар тіркеуге ұсынылады. |
04 |
Бие сүті негізіндегі құрғақ композициялық қоспалардың тәжірибелік партияларын өндіруді ұйымдастыру |
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
Бие сүті негізіндегі құрғақ композициялық қоспалардың тәжірибелік партияларын өндіру ұйымдастырылады. |
04.01 |
Бие сүті негізіндегі құрғақ композитті қоспаларды шығаратын кәсіпорындар үшін қауіпті талдау және бақылау нүктелерін (HACCP) әзірлеу. |
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
Қазақстан Республикасының Денсаулық сақтау министрлігінің Қоғамдық денсаулықты сақтау Комитетінде бие сүті негізіндегі құрғақ композиттік қоспаларды өндіретін компания лар үшін қауіпті талдау және бақылау пункттері (ХАССП) әзірленіп бекітіледі. |
04.02 |
Биологиялық белсенді ингредиенттердің үйлесімділігімен қоса, бие сүті негізіндегі құрғақ композиттік қоспаларды өндіру технологиясын әзірлеу. |
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
Бие сүті негізіндегі құрғақ композиттік қоспаларды өндіру технологиясы, оның ішінде биологиялық белсенді ингредиенттердің үйлесімділігі зерттелінетін болады. Зерттеу хаттамалары алынады. |
04.03 |
Бие сүті негізіндегі құрғақ композитті қоспаларды құрайтын ингредиенттерді кептіру режимдерін әзірлеу. |
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
Бие сүті негізіндегі құрғақ композитті қоспаларды құрайтын ингредиенттерді кептіру режимдерін әзірлеу. Зерттеу хаттамалары алынады. |
04.04 |
Бие сүті негізіндегі құрғақ қоспаларды сақтау мерзімін белгілеу және сақтау режимдерін әзірлеу. |
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
Бие сүті негізіндегі құрғақ қоспаларды сақтау мерзімін белгілеу және сақтау режимдері әзірленеді. Зерттеу хаттамалары алынады. |
04.05 |
Құрғақ композиттік қоспалардың зертханалық партияларын дайындау. |
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
Бие сүті негізіндегі құрғақ композиттік қоспалардың зертханалық партиялары әзірленетін болады. Физикохимиялық параметрлер бойынша, токсикологиялық және микробиологиялық қауіпсіздік көрсеткіштері көрсетіледі, зертханалық топтардың хаттамалары алынады. |
04.06 |
Бие сүті негізіндегі құрғақ қоспалардың тәжірибелік партияларын өндіруді ұйымдастыру. |
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
Бие сүті негізіндегі құрғақ қоспалардың тәжірибелік партияларын өндіру ұйымдастырылады. Өнімнің осы түріне қойылатын талаптарға сай дайын өнімнің сапасы мен қауіпсіздігін бағалау үшін зерттеу протоколдары ұсынылады. |
05 |
Өнеркәсіптік өндірістік ортада құрғақ композиттік қоспалардың клиникалық тиімділігін бағалау. |
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
Өнеркәсіптік өндірістік ортада құрғақ композиттік қоспалардың клиникалық тиімділігі бағаланады. |
05.01 |
Бастапқы биохимиялық және иммунологиялық көрсеткіштерді зерттеу үшін уытты өндірістің зиянды факторларымен байланыс, бақылаушы мен тәжірибелі топтарды анықтау. |
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
Уытты өндірістің зиянды факторларымен байланыс, бақылаушы мен тәжірибелі топтарда бастапқы биохимиялық және иммунологиялық көрсеткіштер анықталады. |
05.02 |
30 күн өткеннен кейін токсикалық қосылыстармен байланыс қызметкерлер қанның биохимиялық және иммунологиялық көрсеткіштерін бағалау. |
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
30 күн өткеннен кейін токсикалық қосылыстармен байланыс қызметкерлер қанның биохимиялық және иммунологиялық көрсеткіштері бағаланады. |
06 |
Зиянды өндірістік факторлары бар кәсіпорынның жұмысшыларына ауыр металдардың тұздарының әсерін азайту технологиясын әзірлеу. |
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
Зиянды өндірістік факторлары бар кәсіпорынның жұмысшыларына ауыр металдардың тұздарының әсерін азайту технологиясын әзірленеді. |
06.01 |
Алдын алу мақсатымен бие сүті негіздегі құрғақ композитті қоспаларды қолдану көрсеткіштерін жасау. |
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
Алдын алу мақсатымен бие сүті негіздегі құрғақ композитті қоспаларды қолдану көрсеткіштерін жасалынады. |
06.02 |
Бие сүті негізіндегі құрғақ композитті қоспаларды қолдану және оларды ауыр металдар тұздарын өңдеу және өндіру саласында жұмыс істейтін кәсіпорындарда кеңінен енгізу бойынша әдістемелік ұсыныстарды әзірлеу. |
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
Бие сүті негізіндегі құрғақ композитті қоспаларды қолдану және оларды ауыр металдар тұздарын өңдеу және өндіру саласында жұмыс істейтін кәсіпорындарда кеңінен енгізу бойынша әдістемелік ұсыныстар әзірленеді. |
06.03 |
Отандық және шетелдік журналдарда жарияланымдарды дайындау, сондай-ақ бағдарлама бойынша қорытынды есеп дайындау. |
"ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі |
Синявский Юрий Александрович |
Отандық және шетелдік журналдарда жарияланымдар дайындалынып, сондай-ақ бағдарлама бойынша қорытынды есеп дайындалады. |