ОБЩИЕ СВЕДЕНИЯ


ЖТНBR05636956, Мемлекеттік тіркеу нөмірі0118РК01060

АтауыАуыр металдар тұздарының өндірісімен және оларды өңдеумен айналысатын кәсіпорындардағы жұмыскерлердің денсаулығын және өмір сапасын жақсарту технологиясын әзірлеу

Басымдық бағытыНаука о жизни и здоровье

Зерттеу типі/түріҚолданбалы зерттеулер

Өтінім берушіТоварищество с ограниченной ответственностью "ОО Казахская академия питания"

Ғылыми жетекшіСинявский Юрий Александрович

МҒТС балдары21.33

Жалпы бекітілген сома154220900


Күтілетін нәтижелер

Алғаш рет тамақтануда анықталған бұзылыстарды, денсаулық жағдайын ескерумен ауыр металдар тұздарының өндірісімен және оларды өңдеумен айналысатын кәсіпорындардағы жұмыскерлердің рационына енгізу үшін бағытталған уытсыздандыратын және антиоксиданттық қасиеттері бар, бие сүті негізіндегі құрғақ композиттік қоспалардың құрамы ғылыми негізделеді; Тамақтану жеткіліксіздігін немесе оның қаупіне ұшырауға бейімділікті анықтау үшін жұмыскерлердің арасында тамақтану скринингі өткізіледі; Тамақтану жеткіліксіздігінің дәрежесі антропометриялық, биохимиялық, иммунологиялық параметрлер бойынша анықталады, бұлшық еттің, майдың таралуының, судың және минералдық элементтердің және сүйек тінінің минералдық тығыздығының сегменттік талдауы өткізіледі, ауыр металдар тұздарының өндірісімен және оларды өңдеумен айналысатын кәсіпорындардағы жұмыскерлердің организмінің негізгі қоректік заттектер мен энергияға нақты қажеттіліктері есептеледі; Өндіріс жұмыскерлері үшін бағытталған қасиеттері бар, бие сүті негізіндегі құрғақ композиттік қоспаларды тағайындауға көрсетімдер әзірленеді; Алғаш рет ҚР ауыр металдар тұздарының өндірісімен және оларды өңдеумен айналысатын кәсіпорындардағы жұмыскерлерді нутриционалдық қолдау және өмір сапасын арттыру үшін бие сүті негізіндегі жаңа құрғақ композиттік қоспалардың тәжірибелік-өнеркәсіптік партияларын шығару ұйымдастырылады.



КЕҢЕЙТІЛГЕН БАҒДАРЛАМАНЫҢ КӨРСЕТКІШТЕРІ

Реферат (Абстракт) - 2018 жыл

Зерттеу, әзірлеу немесе жобалау объектісі

Өнеркәсіптік өндірістің зиянды факторларымен байланысқан адамдар

Жұмыс мақсаты

Бие сүті негізіндегі құрғақ композиттік қоспаларды енгізу арқылы ауыр металдардың жұмыскерлердің организміне әсерін азайту технологиячын әзірлеу

Зерттеу әдістері

Негізгі тамақтану факторларын, физикалық және ақыл-ойдың жақсы деңгейін, сондай-ақ биохимиялық және иммунологиялық қан көрсеткіштерін бағалау әдістері қолданылды.

Алынған нәтижелер мен олардың жаңалығы

ҚР алғаш рет өндіріс жағдайы зиянды кәсіпорындардың жұмыскерлері арасында денелік және психикалық аман-саулық дәрежесі, сондай-ақ, тамақтанудың үйлесімсіздік дәрежесі анықталған

Негізгі конструктивтік және техникалық-экономикалық көрсеткіштері

жұмысшылардың қанында жалпы ақуыз, қызыл қан көрсеткіштерінің деңгейінің төмендеуі, глюкозаның, холестериннің, төмен тығыздығының арттыратын липопротеиндерінің және триглицеридтерінің жоғарылауы байқалды. Жұмысшылар рационында белоктың болмауы, судың және майда еритін витаминдердің, макро-және микроэлементтердің болмауы. Өнеркәсіптік өндірістің зиянды факторларымен байланыста жұмысшылардың когнитивтік немесе эмоциялық бұзылыстары

Қолдану облысы

Медицина. Қоғамдық денсаулық сақтау

Реферат (Абстракт) - 2019 жыл

Зерттеу, әзірлеу немесе жобалау объектісі

кәсіпорын жұмыскерлері, ақуызды қоспалар

Жұмыс мақсаты

бие сүті негізіндегі құрғақ композиттік қоспаларды енгізу арқылы ауыр металдардың жұмыскерлердің организміне әсерін азайту технологиясын әзірлеу.

Зерттеу әдістері

жұмыста физикалық-химиялық, органолептикалық және микробиологиялық әдістер қолданылған, сондай-ақ, бие сүті негізіндегі құрғақ композиттік қоспалардың тағамдық және биологиялық құндылығын бағалау әдістері қолданылған.

Алынған нәтижелер мен олардың жаңалығы

кәсіпорындардағы жұмыскерлердің тағамдық макро- және микро- заттектерге жоғары қажеттілігін ескере отырып, дәрумендер мен макро- және микроэлементтер кешенімен, биологиялық белсенді қосылыстармен байытылған бие сүті негізіндегі құрғақ композиттік қоспалардың рецептуралары әзірленді. Құрғақ ақуызды қоспалардың физикалық-химиялық көрсеткіштері өнімнің түріне арналған стандарттағы мәндер шамасында болған, бұл олардың жеткілікті жоғары құндылығын анықтайды және күніне 100 г тұтынғанда тәуліктік рационның калориялығының 24-25% қамтамасыз еткен. СТ 63096-1910-ТОО-23-2019«Құрғақ ақуызды қоспалар» жәнеСТ 63096-1910-ТОО-28-2019 «Бие сүті негізіндегі құрғақ ақуызды қоспалар» стандарттары әзірленді. Әзірленген өнімдердің құрамында ω-3 және ω-6 көп қанықпаған май қышқылдарының жоғары деңгейі, сондай-ақ, жоғары денсаулық индексі, төмен атерогендік және тромбогендік индекстері анықталған. Бие сүті негізіндегі құрғақ композиттік қоспалардың 5 түріне Мемлекеттік тіркеу туралы куәліктері алынған. «Арнайы емдәмдік тамақтануға арналған бие сүті негізіндегі құрғақ композиттік қоспалар» № 4045 пайдалы үлгісіне патент алынған. ХАССП жүйесі әзірленген. Бие сүті негізіндегі құрғақ ақуызды қоспалардың 15 тәжірибелік-өнеркәсіптік партиялары «FoodExco» ЖШС аясында шығарылған. Құрғақ ақуызды қоспалардың 15 тәжірибелік-өнеркәсіптік партиялары шығарылған: әрбір атауы бойынша – 3.

Негізгі конструктивтік және техникалық-экономикалық көрсеткіштері

ҚР алғаш рет өндірістің зиянды факторларымен жанасатын жұмыскерлер үшін өндірістің қолайсыз факторларының әрекетіне организмнің тұрақтылығын арттыруға арналған бие сүті негізіндегі жаңа құрғақ ақуызды композиттік қоспалар әзірленген.

Енгізу дәрежесі

Бие сүті негізіндегі жаңа құрғақ ақуызды қоспалар әзірленген және Алматы қ., «FoodExco» ЖШС аясында енгізілген. Өнеркәсіпте шығаруға стандарттар әзірленген және қоспаларды тіркеу өткізілген.

Тиімділігі

Бие сүті негізіндегі құрғақ ақуызды қоспалардың технологиясы мен рецептуралары әзірленген, өнімдердің тәжірибелік-өнеркәсіптік партияларын шығару іске асырылған, олардың химиялық құрамы мен қауіпсіздік көрсеткіштері бағаланған. 6 мақала басылымға берілген, 1 пайдалы үлгіге және 1 өнертабысқа патенттер алынған.

Қолдану облысы

Медицина. Еңбек гигиенасы.

2020 жылға арналған есепті көшіру (Орыс тілінде) 2020 жылға арналған есепті көшіру (Ағылшын тілінде)

Реферат (Абстракт) - 2020 жыл

Зерттеу, әзірлеу немесе жобалау объектісі

кәсіпорын жұмыскерлері, ақуызды қоспалар.

Жұмыс мақсаты

ауыр металдарды қайта өндеу және өндіріуге байланысты кәсіпорындардағы жұмыскерлердің денсаулығын және өмір сапасын жақсарту технологиясын әзірлеу.

Зерттеу әдістері

Жұмыста физикалық-химиялық, органолептикалық, микробиологиялық әдістер, сонымен қатар бие сүтіне негізделген құрғақ ақуыз қоспаларының тағамдық және биологиялық құндылығын бағалау әдістері қолданылды. Қан анализінің жалпы клиникалық және иммунологиялық зерттеулері, физикалық белсенділікті бағалау әдістері, когнитивті функцияларды бағалау әдістері.

Алынған нәтижелер мен олардың жаңалығы

Нәтижелері: Жұмыскерлердің нақты тамақтану рационы және емдік-профилактикалық тамақтану рационы үйлесімді емес екендігі анықталды. Жұмыскерлердің қанында жалпы ақуыздың, қызыл қан көрсеткіштері мөлшерінің төмендеуі анықталған. Иммунограмма мәліметтері иммундық жүйенің ширығуын куәландырады. Кәсіпорындардағы жұмыскерлердің тағамдық макро- және микро- заттектерге жоғары қажеттілігін ескере отырып, дәрумендер мен макро- және микроэлементтер кешенімен, биологиялық белсенді қосылыстармен байытылған бие сүті негізіндегі құрғақ композиттік қоспалардың рецептуралары әзірленді. СТ 63096-1910-ТОО-23-2019 және СТ 63096-1910-ТОО-28-2019 стандарттары әзірленді. Бие сүті негізіндегі құрғақ композиттік қоспалардың 5 түріне Мемлекеттік тіркеу туралы куәліктері алынған. ХАССП жүйесі әзірленген. Тағамды түзетуден бұрын жалпы қандағы көрсеткіштер төмендеген болған. Бие сүті негіздегі ақуыз қоспаларын қолдану нәтижесінде, жалпы қан анализінің көрсеткіштері едәуір жоғарылады. Ақуыз қоспаларының 5 түрін қабылдағаннан кейін қандағы жалпы ақуыз бен альбуминнің мөлшері едәуір жоғарылады, ТТЛП, атерогендік коэффициенті азайды, иммунитеттің көрсеткіштері жоғарлады. Осыны ескере отырып, жұмысшылардың денсаулығы мен өмір сапасын жақсартудың тиімді технологиясы жасалды. Ғылыми жаңалығы: ҚР алғаш рет зиянды кәсіпорындардың жұмысшыларының қолайсыз өндірістік факторларға төзімділігін арттыру үшін бие сүті негіздегі жаңа құрғақ ақуыз қоспаларын қолдану тиімділігін бағалау жүргізілді

Негізгі конструктивтік және техникалық-экономикалық көрсеткіштері

Ауыр металл тұздарын өндірумен айналысатын кәсіпорындар жұмыскерлерінің денсаулығы мен өмір сапасын жақсартудың тиімді технологиясы жасалды.

Енгізу дәрежесі

өнеркәсіп өндірісіндегі зиянды факторлармен, ауыр металдардың тұзын қоса, жанасатын жұмыскерлердің танымдық және көңіл-күйге қатысты бұзылыстары, сондай-ақ, тамақтануында үйлесімнің болмауы анықталған. Бие сүті негізіндегі жаңа құрғақ ақуызды қоспалар әзірленген және Алматы қ., «FoodExco» ЖШС аясында енгізілген. Өнеркәсіпте шығаруға стандарттар әзірленген және қоспаларды тіркеу өткізілген Бие сүті негізіндегі құрғақ композициялық қоспаларды рационға енгізу арқылы, жұмысшылар ағзасына ауыр металдардың әсерін азайту әдісі әзірленді. Құрғақ композитті қоспалардың клиникалық тиімділігі дәлелденді, ауыр металдардың тұздарымен байланыста болатын кәсіпорын қызметкерлерінің организіміне зиянды өндірістік факторлардың әсерін азайту технологиясы әзірленді. Зиянды еңбек жағдайларындағы кәсіпорындарда бие сүті негізінде арнайы өнімдерді енгізу актілері бар.

Тиімділігі

Алынған мәліметтер жұмысшылардың когнитивті денсаулығы мен жұмыс істеу қабілетін жақсартудың алдын-алу бағдарламаларын жасауға мүмкіндік береді. Бие сүті негіздегі құрғақ ақуыз қоспаларының формулалары мен технологиялары шығарылды, өнімнің зертханалық және тәжірибелік партиялары жасалынды, олардың химиялық құрамы мен қауіпсіздік көрсеткіштері бағаланды. Бұл тақырып бойынша, 14 мақала мен тезистер жариялауға ұсынылды, пайдалы модельге патент және өнертабысқа патент алынды, 1 өнертабысқа өтініш берілді. Компания қызметкерлерінің организміне зиянды өндірістік факторлардың әсерін төмендететін технология жасалды.

Қолдану облысы

медицина. Тамақ гигиенасы, еңбек гигиенасы.

Тапсырманың шифры, жұмыстар кезеңдері Тапсырманың, этаптың аталымы Тапсырманы, жұмыстардың кезеңін орындайтын ұйымның аббревиатурасы Тапсырма, жұмыстың кезеңі басшысының тегі, аты, әкесінің аты, ғылыми дәрежесі, лауазымы Күтілетін нәтижелер
01 «Металл құю өндірістерінің ассоциациясы» ЖШС қызметкерлері арасында (бұдан әрі - кәсіпорын қызметкерлері) физикалық және ақыл-ойдың деңгейін анықтау. "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович Когнитивтік қабілеттерді бағалау жүргізіледі және 100 қызметкердің когнитивтік немесе эмоционалды бұзылу дәрежесі анықталады. Физикалық және психикалық бұзылыс дәрежесі анықталады.
01.01 Клиникалық тәжірибеде қабылданған сауалнамалар арқылы «Қайнар АКБ» ЖШС-нің және «Құю өндірістерінің өндірістік бірлестігі» ЖШС 100 қызметкері (бұдан әрі - кәсіпорын қызметкерлері) үшін когнитивтік немесе эмоционалды бұзылыстарды бағалауды жүргізу. "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович Кәсіпорындардың 100 қызметкерлері арасында танымдық қабілеттерін бағалау жүргізіледі және танымдық немесе эмоционалдық бұзылыстар зерттелінеді. Когнитивтік немесе әлеуметтік бұзылулардың дәрежесін анықтау кәсіпорындар қызметкерлерінің орталық жүйке жүйесіне ауыр металл тұздарының зиянды әсері анықталады. Ауыр металдар өндіру және өңдеуге байланысты кәсіпорындарының қызметкерлерінің күнделікті өмір сүру қызметіне алмасудың жылдамдығы мен бұлшық ет тонусы бұзылу дәрежесі анықталады.
01.02 Ауыр металдарды өндіру мен өңдеуге байланысты зауыттың 100 қызметкерінің күнделікті өміріндегі белсенділігі анықталады. Кәсіпкерлік қызметкерлер арасында когнитивтік және дене белсенділігінің бұзылуы талданады. "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович Ауыр металдарды өндіру және қайта өңдеумен айналысатын кәсіпорындары қызметкерлерінің күнделікті өміріндегі белсенділік дәрежесі анықталады. Кəсіпорындардағы күнделікті өмірде жұмысшылардың базальдық метаболизмі жəне бұлшықет тонусы бұзылуының деңгейін анықталады.
02 Кәсіпорындардағы қызметкерлер тамақтануындағы үйлесімдіксіздік дәрежесін анықтаңыз. "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович 100 қызметкердің тамақтану жағдайы тексеріледі. Емдік және профилактикалық тамақтану диетасының химиялық құрамы бағаланады.
02.01 Тамақтану статусының анықтау сұрақтары бойынша кәсіпорындардың 100 қызметкерінің тамақтануын тексеру. "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович Тамақтану статусының анықтау сұрақтары бойынша кәсіпорындардың 100 қызметкерінің тамақтануын тексеріледі.
02.02 Ауыр металл тұздарын өңдейтін кәсіпорындардың қызметкерлері арасында емдік және профилактикалық тамақтану үлестерінің химиялық құрамын бағалау. "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович Емдік және профилактикалық тамақтану үлестерінің химиялық құрамықұрамы: ақуыз, май, көмірсулар, калориялығы, A, E, C, B1, B2, B6, PP, темір, кальций, мырыш және йод, сондай-ақ ауыр металдар анықталады.
02.03 Қоректік заттардың нақты тұтынылуын есептеп, ауыр металдарды өңдеу кәсіпорындарындағы жұмысшылардың диеталарында үйлесімдіксіздік деңгейін анықтау. "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович Кәсіпорын қызметкерлерінің негізгі азық-түлік заттарға энергияға нақты қажеттіліктері есептеледі, тамақтануындағы теңгерімсіздік дәрежесі анықталады. Жоғарыда айтылған кәсіпорындарда тамақтануды ұтымды етуге қатысты ұсыныстар әзірленетін болады.
03 Антиоксиданттық қасиеттері бар бие сүті негізіндегі құрғақ композиттік қоспалардың құрамын негіздеу. "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович Антиоксиданттық қасиеттері бар бие сүті негізіндегі құрғақ композиттік қоспалардың құрамын негізделеді.
03.01 Құрамында витаминдер, макро және микроэлементтер кешені, сондай-ақ биологиялық белсенді қосылыстармен байытылған бие сүтіне негізіндегі құрғақ композиттік қоспалардың рецепттерін дайындау. "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович Антиоксиданттық қасиеттері бар, құрамында витаминдер, макро және микроэлементтер кешені, сондай-ақ биологиялық белсенді қосылыстармен байытылған бие сүтіне негізіндегі құрғақ композиттік қоспалардың рецепттері дайындалады.
03.02 Бие сүті негіздегі құрғақ композициялық қоспалардың тәжірибелік партияларын өндіру бойынша стандарттар мен технологиялық нұсқаулықтарды әзірлеу . "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович Олар стандарттау және метрология институтында құрғақ композиттік қоспаларды өндіру бойынша технологиялық нұсқаулықтар мен стандарттар үйлестіріледі.
03.03 Құрғақ композиттік қоспалардың химиялық құрамы, және биологиялық құндылық көрсеткіштері, сондай-ақ қауіпсіздігін бағалау. "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович Құрғақ композиттік қоспалардың химиялық құрамы, және биологиялық құндылық көрсеткіштері, сондай-ақ қауіпсіздігін бағаланады. Тағамның сапасы мен қауіпсіздігін бағалау бойынша аккредиттелген зертхананың хаттамалары алынады.
03.04 Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігінің Қоғамдық денсаулық сақтау комитетінде алдын ала тіркеу жұмыстарын жүргізу, сондай-ақ бие сүті негізіндегі құрғақ композитті қоспалардың сапасы мен қауіпсіздігін бағалау. Бие сүті негізіндегі композициялық қоспалардың тіркеу куәлігін алу. "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігінің Қоғамдық денсаулық сақтау комитетінде алдын ала тіркеу жұмыстарын жүргізіледі, сондай-ақ бие сүті негізіндегі құрғақ композитті қоспалардың сапасы мен қауіпсіздігі бағаланады. Бие сүті негізіндегі композициялық қоспалардың тіркеу куәлігі алынады.
03.05 Бие сүті негізіндегі құрғақ композиттік қоспаларды дайындау үшін патенттік құжаттарын тіркеу. "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович Бие сүті негізіндегі құрғақ композиттік қоспаларды дайындау үшін патенттік құжаттар тіркеуге ұсынылады.
04 Бие сүті негізіндегі құрғақ композициялық қоспалардың тәжірибелік партияларын өндіруді ұйымдастыру "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович Бие сүті негізіндегі құрғақ композициялық қоспалардың тәжірибелік партияларын өндіру ұйымдастырылады.
04.01 Бие сүті негізіндегі құрғақ композитті қоспаларды шығаратын кәсіпорындар үшін қауіпті талдау және бақылау нүктелерін (HACCP) әзірлеу. "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович Қазақстан Республикасының Денсаулық сақтау министрлігінің Қоғамдық денсаулықты сақтау Комитетінде бие сүті негізіндегі құрғақ композиттік қоспаларды өндіретін компания лар үшін қауіпті талдау және бақылау пункттері (ХАССП) әзірленіп бекітіледі.
04.02 Биологиялық белсенді ингредиенттердің үйлесімділігімен қоса, бие сүті негізіндегі құрғақ композиттік қоспаларды өндіру технологиясын әзірлеу. "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович Бие сүті негізіндегі құрғақ композиттік қоспаларды өндіру технологиясы, оның ішінде биологиялық белсенді ингредиенттердің үйлесімділігі зерттелінетін болады. Зерттеу хаттамалары алынады.
04.03 Бие сүті негізіндегі құрғақ композитті қоспаларды құрайтын ингредиенттерді кептіру режимдерін әзірлеу. "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович Бие сүті негізіндегі құрғақ композитті қоспаларды құрайтын ингредиенттерді кептіру режимдерін әзірлеу. Зерттеу хаттамалары алынады.
04.04 Бие сүті негізіндегі құрғақ қоспаларды сақтау мерзімін белгілеу және сақтау режимдерін әзірлеу. "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович Бие сүті негізіндегі құрғақ қоспаларды сақтау мерзімін белгілеу және сақтау режимдері әзірленеді. Зерттеу хаттамалары алынады.
04.05 Құрғақ композиттік қоспалардың зертханалық партияларын дайындау. "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович Бие сүті негізіндегі құрғақ композиттік қоспалардың зертханалық партиялары әзірленетін болады. Физикохимиялық параметрлер бойынша, токсикологиялық және микробиологиялық қауіпсіздік көрсеткіштері көрсетіледі, зертханалық топтардың хаттамалары алынады.
04.06 Бие сүті негізіндегі құрғақ қоспалардың тәжірибелік партияларын өндіруді ұйымдастыру. "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович Бие сүті негізіндегі құрғақ қоспалардың тәжірибелік партияларын өндіру ұйымдастырылады. Өнімнің осы түріне қойылатын талаптарға сай дайын өнімнің сапасы мен қауіпсіздігін бағалау үшін зерттеу протоколдары ұсынылады.
05 Өнеркәсіптік өндірістік ортада құрғақ композиттік қоспалардың клиникалық тиімділігін бағалау. "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович Өнеркәсіптік өндірістік ортада құрғақ композиттік қоспалардың клиникалық тиімділігі бағаланады.
05.01 Бастапқы биохимиялық және иммунологиялық көрсеткіштерді зерттеу үшін уытты өндірістің зиянды факторларымен байланыс, бақылаушы мен тәжірибелі топтарды анықтау. "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович Уытты өндірістің зиянды факторларымен байланыс, бақылаушы мен тәжірибелі топтарда бастапқы биохимиялық және иммунологиялық көрсеткіштер анықталады.
05.02 30 күн өткеннен кейін токсикалық қосылыстармен байланыс қызметкерлер қанның биохимиялық және иммунологиялық көрсеткіштерін бағалау. "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович 30 күн өткеннен кейін токсикалық қосылыстармен байланыс қызметкерлер қанның биохимиялық және иммунологиялық көрсеткіштері бағаланады.
06 Зиянды өндірістік факторлары бар кәсіпорынның жұмысшыларына ауыр металдардың тұздарының әсерін азайту технологиясын әзірлеу. "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович Зиянды өндірістік факторлары бар кәсіпорынның жұмысшыларына ауыр металдардың тұздарының әсерін азайту технологиясын әзірленеді.
06.01 Алдын алу мақсатымен бие сүті негіздегі құрғақ композитті қоспаларды қолдану көрсеткіштерін жасау. "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович Алдын алу мақсатымен бие сүті негіздегі құрғақ композитті қоспаларды қолдану көрсеткіштерін жасалынады.
06.02 Бие сүті негізіндегі құрғақ композитті қоспаларды қолдану және оларды ауыр металдар тұздарын өңдеу және өндіру саласында жұмыс істейтін кәсіпорындарда кеңінен енгізу бойынша әдістемелік ұсыныстарды әзірлеу. "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович Бие сүті негізіндегі құрғақ композитті қоспаларды қолдану және оларды ауыр металдар тұздарын өңдеу және өндіру саласында жұмыс істейтін кәсіпорындарда кеңінен енгізу бойынша әдістемелік ұсыныстар әзірленеді.
06.03 Отандық және шетелдік журналдарда жарияланымдарды дайындау, сондай-ақ бағдарлама бойынша қорытынды есеп дайындау. "ОО Қазақ Тағамтану Академиясы" жауапкершілігі шектеулі серіктестігі Синявский Юрий Александрович Отандық және шетелдік журналдарда жарияланымдар дайындалынып, сондай-ақ бағдарлама бойынша қорытынды есеп дайындалады.